Еве кои се најновите наслови во охридската Библиотека

Најубава дружба за оние кои имаат слободно време на претек и сакаат да читаат, овие доцни есенски и врнежливи денови плус – корона пандемија, сигурно е книгата.Во понудата има за секого по нешто. Најпрво ви ја претставуваме трилогијата „Домот за необични деца на госпоѓица Перегрин“ од авторот Ренсон Ригс и останатите две книги со поднаслов: „

Прочитај повеќе

22 традиционална изложба на фото клубот "Охрид"

По повод патрониот празник на Охрид „Свети Климент Охридски“ во понеделник на 7-ми декември 2020 година со почеток во 18:00 часот во галеријата на Центарот за култура „Григор Прличев“ ќе се одржи 22 традиционална изложба на фотографии на Фото клубот „Охрид“.Темата на изложбата е „Охрид ноќе“ и на неа ќе бидат изложени 35 фотографии од членовите н

Прочитај повеќе

Концерт на Четкар на плоштадот во Охрид

На националниот празник 11 Октомври, во недела со почеток во 13 часот на плоштадот „Св. Климент Охридски“ во Охрид концерт ќе одржи Владимир Василески – Четкар со неговиот бенд.Концертот ќе се одржи по строго предвидените мерки за заштита од КОВИД 19. Екипи на Црвен Крст- Охрид ќе им мерат телесна температура на присутните , а задолжителна

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива