Второ издание на спортскиот настан "Охрид Ултра-Треил"

Започна пријавувањето за второто издание на меѓународниот спортски настан „Охрид Ултра-Треил“ кој ќе се одржи во Охрид од 18-ти до 20-ти септември 2020 година.Спортскиот настан е организиран од страна на Здружението за промоција на планинското трчање „Трекс“ oд Скопје и Асоцијацијата на спортови „Спорт за сите – Сите за спорт“ од Охрид, а неговат

Прочитај повеќе

Во петок и сабота ќе се одржи 32.издание на Поетска ноќ во Велестово

Годинашната Поетска ноќ во Велестово ќе биде посветена на поезијата на Зоран Анчевски и скулптурите на Димитар Филиповски, а ќе читаат и шестмина македонски современи поети: Тоде Илиевски, Владимир Мартиновски, Ѓоко Здравески, Биљана Стојановска, Павлина Атанасова и Јулијана Величковска.32-то издание на Поетска ноќ во Велестово ќе биде отворено

Прочитај повеќе

32.Поетска ноќ во Велестово посветена на поетот Зоран Анчевски

На 21 и 22 август, во с. Велестово ќе се одржи 32. Поетска ноќ во Велестово. Годинашната Поетска ноќ во Велестово е посветена на творештвото на поетот Зоран Анчевски, па со Вас споделуваме неколку песни и дел од интервјуто што во целост може да се прочита во Ревијата Поетска ноќ во Велестово, бр. 20. Разговорот го водеше Славе Ѓорѓо Димоски:Госпо

Прочитај повеќе