Промоција на стихозбирката "Позајмениот куфер" од Наум Трајчески

Утре – четврток од 12.00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески, роднокраен автор и почесен член на охридската библиотека. За животот и творештвото на Трајчески ќе говори м-р Милчо Јованоски, директор на библиотеката. Пред присутните ќе биде прочитан и освртот на Билјана П

Прочитај повеќе

И оваа среда нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид и оваа недела ви препорачува пет нови наслови кои од денеска можете да ги зајмите. Големи лаги во мал град од Дијана Чејмберлен во издание на Култура. Чејмберлен, докажан раскажувач на неверојатни приказни, ги држи читателите во неизвесност со приказна што ги поврзува историјата и сегашноста со романса и м

Прочитај повеќе

Промоција на збирката раскази „Приказни од кујната“ од Марина Шикова Димовска

Во сабота, 24 септември, од 18:00 часот во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе биде промовирана првата збирка раскази на Mарина Шикова Димовска ‒ „Приказни од кујната“, издание на ПНВ Публикации од Скопје. Книгата низ разговор со авторката ќе ја претстави Јулијана Величковска, која за збирката ќе рече: „Куса исповедна проза, необични дневнички записи шт

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива