Охридската Библиотека од утре го враќа стандардното време за работа со читатели

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од утре 5 септември го враќа старото – стандардно време за работа со читатели.Пултот за зајмување книги од понеделник до петок ќе работи од 8 и 30 до 18 и 30 часот.Библиотеката е од отворен тип и читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош о

Прочитај повеќе

Четврто издание на Олимпискиот пливачки маратон на 10 километри

Клубот за спортови на вода "Охридски бранови 2008" го организира четвртиот по ред Олимписки пливачки маратон на 10 километри. Маратонот ќе се реализира денес, петок, 26.08.2022, во водите на Охридското езеро на водената површина помеѓу Старото пристаниште - хотел Палас и хотел Милениум. Стартот на маратонот е предвиден за 10:30 часот.

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Во одделот за зајмување книги на охридската Билиотека побарајте ги следните нови наслови: „Мојот не баш совршен живот“ и „Го имам твојот број“обете од авторката Софи Кинсела во издание на Сакам книги. Побарајте ги и трите романи во издание на Книгохоличари: „Надеж помеѓу страниците“ од Пепер Башам, „Во потрага по Ноел“ од Ричард Пол Еванс и „Д

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива