Промоција на стихозбирката "Љубов" од група автори

Денес, сабота, во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Љубов“. Во неа се содржани околу 50 песни од исто толку македонски автори. Книгата е издадена на предлог од Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, а поддржана е од МаБиХ Македонија и Вера М Самарјанин, и е резултат на распишаниот

Прочитај повеќе

Претставување на поетскиот опус на Валерио Орлиќ, истакнат поет од Хрватска

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, утре со почеток од 12 часот, ќе биде промовирана најновата збирка поезија “Љубов распослана по морето”, од истакнатиот хрватски поет Валерио Орлиќ.Воедно ќе биде претставен и неговиот творечки опус, кој опфаќа над 25 објавени дела во Хрватска и уште десетина други земји.Настанот е дел

Прочитај повеќе

Денес започна 23-то издание на "Распеано Рибарче"

Денес започна 23-то издание на фестивалот на детски песни "Распеано Рибарче". Нови 13 песнички донесува најновото издание на овој реномиран фестивал, кој после паузата од две години, повторно се врати на својата сцена.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива