Уште пет нови и интересни наслови за деца

И оваа среда предлогот на нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид го отстапуваме за најмладите читатели. Од богатата продукција на издавачот ЛИБИ на полиците за зајмување веќе се следните наслови: „Кучето што Нино го немаше“ од белгискиот автор Едвард ван де Вендел. Оваа наградувана сликовница на суптилен начин ја отсликува уметнос

Прочитај повеќе

Промоција на романот „Тегли“ од Јордан Коцевски

Во сабота, 6 ноември, со почеток во 18:00 часот, во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе се одржи промоција на романот „Тегли“од Јордан Коцевски, во издание на ПНВ Публикации.Промотор ќе биде Мерсиха Исмајлоска, а разговорот ќе го модерира Јулијана Величковска.„Тегли“ на Коцевски е освежување во домашната книжевна продукција, прво затоа што се работи з

Прочитај повеќе

НУ Библиотека „Григор Прличев“ набави уште девет наслови за деца

И оваа среда неделниот преглед на нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид е отстапен за литературата за деца и млади. На одделот за зајмување читателите ги чекаат уште девет наслови. „Свадбата на Ежо и Ежа“ од Александар Кујунџиски, Збирката од група автори „За Денот на детето’ издание на Вера Б Самарјанин, „За сите деца“ од Вера

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива