Охридската библиотека го збогати фондот со повеќе наслови за деца

Во пресрет на 2 Април Светскиот ден на литературата за деца оваа среда ви нудиме 10 нови наслови за деца кои веќе можат да се зајмат. Се работи за двете изданија од авторот Френк Лајман Баум Волшебникот од Оз во издание на Панили и Чудесниот волшебник од Оз издание на Детска радост. Издавачот Феникс ја отпечати книгата Таро од земјата на планини

Прочитај повеќе

Нова среда, нови наслови во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Оваа среда се определивме да ви презентираме три наслови за деца и уште пет наслови наменети за возрасни. Нашиот библиотечна понуда од денеска е збогатен со следниве наслови за деца: „Како да ги дресираме мама и тато“ во издание на Магор од авторот Владимир Петрушевски – Фили, делото „Најмалиот слон на светот“ од Маќеј Шиманович, издание Бегемот,

Прочитај повеќе

Оваа среда, НУ Библиотека „Григор Прличев“ со понуда од 10 нови изданија

Од агилниот издавач МИ –АН од денеска можете да ги зајмите четирите книги од македонскиот автор Јован Дамјановски: Вештачки сон, Мирисот на лагата, Здивот на тишината , Благослов или проклетство. Побарајте ги следните наслови: Куќата на гласовите од Донато Каризи во издание на Матица, Блесокот и падот на другарот Зиљо од Дритеро Аголи, издание на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива