Традиционална крводарителска акција "Водици 2021"

Традиционалната крводарителска акција „Водици 2021“ под мотото „ЕДНА КАПКА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СẺ“ во организација на Црвен крст Охрид ќе се реализира на 19.01.2021 (вторник) од 9-15 часот во Центарот за култура „Григор Прличев“. Ги покануваме нашите сограѓани и гостите да ја покажат својата хуманост дарувајќи крв, а организаторот со поддршка на Дебар

Прочитај повеќе

И за време на празниците уживајте со најдобрите пријатели - книгите! Еве кои се најнови наслови во охридската Библиотека

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид годинава и покрај пандемијата од Ковид – 19 благодарение на Министерството за култура кое одвои највисок буџет досега за набавка на нови книги од недела во недела можевме и можеме драги читатели да ве израдуваме со бројни актуелни наслови. Така е и во овој претпоследен ден од декември и од оваа 2020 годи

Прочитај повеќе

Нови наслови во охридската Библиотека

Како што се приближува крајот на годината во нашата установа секојдневно се обработуваат нови и нови наслови од домашната и светската книжевна продукција.Оваа среда ви ги предлагаме да ги прочитате следниве наслови: „Зелената гуска“ од Љубиша Никодиновски – Биш, „Златната средина“ од Анабел Лајон, „И на небо и на земја“ од Милан Ѓорѓевиќ , „Тихув

Прочитај повеќе