Промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева

Утре, петок со почеток во 12.00 часот во Националата установа Библиотека “Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева. Публикацијата е наменета за воспитувачи, родители и деца до 7 години од предучилишна возраст како и за деца кои се со лесна ментана попр

Прочитај повеќе

И оваа среда во одделот за зајмување во охридската библиотека ве чекаат нови книги

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид континуирано го збогатува книжниот фонд. Од книгите кои се купени и обработени ви предлагаме да ги побарате следните пет наслови: Каде што реката го бакнува небото од Билјана Тинтоска Роман е инспириран од љубовта, како да сакаат луѓето, како се бидува ЧОВЕК.„Радоста не доаѓа од околу, туку се раѓа во нас

Прочитај повеќе

Утре промоција на „Стихописани слики“ од Митко Ц. Колјушевски

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид утре – среда во 12.00 часот ќе биде промовирана книгата „Стихописани слики“ од роднокрајниот автор Митко Ц. Колјушевски. Митко Ц. Колјушевски е роден 1949 год. во Охрид. По професија - Водител на процеси во М.М. Насока (во пензија). По вокација музичар (пеење, гитара, тапани и др. Ударни инструменти). Ав

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива