И оваа недела нови наслови во НУ Библиотека "Григор Прличев"

И оваа недела нови пет наслови кои уште од денеска можете да ги побаратена пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид. Се работи за пет наслови во издание на Сакам книги и Книгохоличари. „Знаеш ли да чуваш тајни“ од Софи Кинсела, „Слаткоречив туѓинец“ од Лиса Клејпас, „Еден на еден“ од Крис Картер. Не помалку интересни се и

Прочитај повеќе

Во сабота вонредна крводарителска акција - "Подај рака за живот! Дарувај крв!"

За да се задоволат потребите од крв и крвни продукти за пациентите во здравствените установи во Охрид, Црвен крст Охрид организира вонредна крводарителска акција. Акцијата ќе се реализира на 10.09.2022 (сабота) во просториите на НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во периодот од 10-14 часот. Ги повикуваме нашите сограѓани да ја искажат свој

Прочитај повеќе

Промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура во Охрид

Вечерва во 19 часот во Конгресниот центар при УКИМ во Охрид ќе се одржи промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура. Како дел од насловите се издвојуваат: „Лексикологија на македонскиот јазик“ од Симона Груевска Маџоска, прв ваков труд во македонската наука, „Топо

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива