Портрет и промоција на творештвото на Оливера Јовановска

Утре – среда во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи поетско - литературна средба со авторката Оливера Јовановска од Мелбурн – Австралија. Всушност во Охрид во Прличевата одаја промоторите - поетесата и познатата поранешна спикерка на МРТВ Лилјана Стоилковска и м-р Милчо Јованоски, директор на охридската Библиотека ќе г

Прочитај повеќе

Летно работно време на охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од понеделник 13 јуни до 5 септември годинава ќе работи во една смена од 08:30 до 16:30 часот.Во терминот од 08:30 до 16.00 ч. Библиотеката е од отворен тип и ќе работи со читатели кои ќе можат да позајмат нови и да ги вратат веќе прочитаните книги.Како и досега и летово читателите слободно ќе можат да вле

Прочитај повеќе

Во сабота ќе се одржи хуманитарната спортско-рекретивна акција "За посреќно детство"

После двегодишна пауза, предизвикана од Ковид пандемијата, Црвен крст Охрид ја најавува традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“ која ќе се реализира на 11 јуни 2022 г. Овој настан кој е со широко општествено значење, ќе започне во 11 ч. со „главна трка“ на младите чиј старт ќе биде од плоштадот „Крушевска р

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива