Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Од новите набавени книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ -Охрид оваа среда ги издвојуваме романите: Чиракот од Тес Геритсен, Сите стравови на светот од Алкес Финлеј, Криптолог од Изабела Малдонадо, Мостот на Клej од Маркус Зусак и Гробот на планината од Микаел Јорт и Ханс Розенфелт. Романите се во издание на Матица и Сакам книги Годишната член

Прочитај повеќе

Обновен лектирниот фонд за децата од основно образование и збогатен фондот за најмалите читатели

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид пред почетокот и на оваа учебна година се потруди да го збогати и осовремени книжниот фонд со лектирни изданија и за основците. Старите и амортизирани книги заминуваат во депото на библиотеката а со новата набавка не само што е извршена нивна замена, туку и бројот на примероците е далеку поголем за повеќе уч

Прочитај повеќе

Обновен лектирниот фонд за учениците во средно образование

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид пред почетокот и на оваа учебна година се потруди да го збогати и осовремени книжниот фонд со лектирни изданија. Старите и амортизирани книги заминуваат во депото на библиотеката а со новата набавка не само што е извршена нивна замена , туку и бројот на примероците е далеку поголем за повеќе ученици одеднаш

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива