Нови книги во охридската Библиотека – избор за сечиј вкус

Оваа недела од НУ Библиотека „Григор Прличев“ предлагаат нови седум наслови од областа на белетристиката и научната литература кои од денеска можат веќе и да се зајмат. Се работи за следниве наслови, автори и издавачи. Шпионскиот трилер Хавиер Маријас од Берта Исла во издание на Арс студио, Историја на светот во седум евтини работи – Водич во кап

Прочитај повеќе

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во охридската Библиотека

На 2 април се одбележува Светскиот ден на литературата за деца. По тој повод и оваа среда, како и претходната рубрика нови книги во Библиотеката ја отстапуваме на дела создадени за деца. На листата за денес се дури 11 интересни наслови од домашната и светската продукција на литература за деца . Од денеска најмладите наши читатели можат да ги зајм

Прочитај повеќе

Уште 11 нови книги и сликовници за деца во охридската Библиотека

На 2 април се одбележува Светскиот ден на литературата за деца. По тој повод и оваа среда, како и претходната рубрика нови книги во Библиотеката ја отстапуваме на дела создадени за деца. На листата за денес се дури 11 интересни наслови од домашната и светската продукција на литература за деца . Од денеска најмладите наши читатели можат да ги зајм

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива