„Скопје гитар трио“ ќе ја отвори 32-та Поетска ноќ во Велестово

Вечерва, со почеток во 21.00 часот, на сретсело во Велестово ќе биде одржана 32-та Поетска ноќ во Велестово, посветена на поетското творештво на Зоран Анчевски и скулптурите на Димитар Филиповски.Настанот, со мал музички концерт ќе го отвори „Скопје гитар трио“, основано во 2019 година од страна на Дарко Багески, Виктор Драганов и Георги Трајков

Прочитај повеќе

Димитар Филиповски: „Љубовта кон Велестово трае веќе 20 години“, разговор за изложбата на скулптури во рамки на 32-та Поетска ноќ во Велестово

Традиционално, покрај претставувањето на еден современ македонски поет, на Поетска ноќ во Велестово се поставува и изложба од еден современ македонски уметник. Годинава, на 32-то издание на манифестацијата, со изложба на скулптури ќе се претстави Димитар Филиповски. Скулптурите ќе бидат изложени во тремот на црквата „Успение на Св. Богородица“ в

Прочитај повеќе

Второ издание на спортскиот настан "Охрид Ултра-Треил"

Започна пријавувањето за второто издание на меѓународниот спортски настан „Охрид Ултра-Треил“ кој ќе се одржи во Охрид од 18-ти до 20-ти септември 2020 година.Спортскиот настан е организиран од страна на Здружението за промоција на планинското трчање „Трекс“ oд Скопје и Асоцијацијата на спортови „Спорт за сите – Сите за спорт“ од Охрид, а неговат

Прочитај повеќе