Панел дискусија за промоција на едрењето и заштита на езерото

Во пресрет на утрешното одбележување на Денот на езерото, денес во Општина Охрид, во организација на Едриличарската федерација на Македонија и амбасадата на ЕУ, под мотото “Запознај го едрењето, заштити го езерото“, се одржа панел дискусија на која присуствуваа повеќе претставници од институциите и невладини организации.Претседателот на Едриличар

Прочитај повеќе

ВИДЕО: Стартува продажбата на најмалиот електричен микро-автомобил

Швајцарскиот производител Micro Mobility Systems AG ги објави цените и започна со привање на нарачки во предпродажба на својот необичен, мал електричен автомобил Pioneer Series Microlino, кој чини 18.500 евра.Овој автомобил потсетува на легендарната италијанска Исета од 50-те години на минатиот век, но е со целосно електричен мотор. Спаѓа во кла

Прочитај повеќе

Денес се празнуваат Сите Светии - Сисвети

Денес се празнува неделата посветена на Сите Светии – Сисвети.Овој празник менува датум, но не и ден - секогаш се слави во неделата по Духовден и меѓу народот повеќе е познат како Сисвети. Црквата го востановила за заедничко сеќавање и празнување на сите Светии. Се празнува за да им се оддаде почит на оние светци чии имиња не се познати како п

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива