Книга за светите браќа Кирил и Методиј

Во издание на општина Охрид, деновиве од печат излезе „Книга за светите браќа Кирил и Методиј“, што ја приредија Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо Димоски.Во книгата на 298 страници се поместени осврти, научни текстови, есеи, поетски творби и други објави, низ кои се претставуваат животот, делата и мисијата на светите браќа, како и нивната непроценлив

Прочитај повеќе

Ученици од ООУ "Христо Узунов" маршираа против врсничко насилство

Ученици од ООУ “ Христо Узунов “ – Охрид беа дел од активностите во рамките на Erasmus + проектот насловен “ Becoming BULLY-proof and BULLY-less”.Со својот марш учениците беа дел од организацијата на одржлив јавен настан составен од разновидни активности со кои преку интердисциплинарен пристап влијаат на зголемување на свеста за врсничко

Прочитај повеќе

Заврши 23.издание на фестивалот "Распеано Рибарче"

Вкупно 13 нови детски музички композиции беа изведени на 23. издание на детскиот музички фестивал „Распеано рибарче“ кој се одржа во Центарот за култура „Григор Прличев“.Во името на локалната самоуправа која е покровител на настанот, се обрати советничката во Советот на Општина Охрид, Ана Крстеска.– Голема радост за сите нас е овој прекрасен и

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива