Во петок Отворен ден во РЦСОО "Ванчо Питошески" - Охрид

Во Петок 27.05.2022 година во РЦСОО “Ванчо Питошески“-Охрид, во периодот од 10,00 до 15,00 часот, ќе се одржи отворен ден на кој ќе се презентираат образовните профили од секторот за угостителство и туризам и дуалните паралелки.Отворениот ден ќе биде посетен од страна на деветтоодделенците, социјалните партнери и претставници од Министерството за

Прочитај повеќе

Претставување на поетскиот опус на Валерио Орлиќ, истакнат поет од Хрватска

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, утре со почеток од 12 часот, ќе биде промовирана најновата збирка поезија “Љубов распослана по морето”, од истакнатиот хрватски поет Валерио Орлиќ.Воедно ќе биде претставен и неговиот творечки опус, кој опфаќа над 25 објавени дела во Хрватска и уште десетина други земји.Настанот е дел

Прочитај повеќе

Промовиран трудот "Книга за Светите браќа Кирил и Методиј"

Во рамки на чествувањата по повод 24 Мај – Денот на Сесловенските просветители Кирил и Методиј, денес во зградата на локалната самоуправа се одржа промоција на книгата „Книга за Светите браќа Кирил и Методиј“ од авторите проф. д-р Димитар Пандев и проф. Славе Ѓорѓо Димоски.Издавач на книгата е Општина Охрид, а пред присутните во име на градон

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива