Се реконструира пешачката патека на булевар "Туристичка"

Во тек се градежни активности за реконструкција на пешачката патека на булевар „Туристичка“, на потегот од крстосницата со улица „Јане Сандански“ до крстосницата со улица „АСНОМ“.Во рамки на реконструкцијата се врши поставување на нови бехатон плочки и нови рабници во должина од околу 500 метри од десната страна на булеварот. Претходно, на истиот

Прочитај повеќе

ИФФК „Браќа Манаки“ добитник на Повелба од Претседателот Пендаровски

Признанието се доделува за 40 години постоење и значаен и непроценлив придонес во развојот на македонската кинематографија и нејзина афирмација во светски рамкиИнтернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ е дoбитник на признанието Повелба по повод 40-годишното постоење и за значаен и непроценлив придонес во развојот на македонската

Прочитај повеќе

"Стоп за трговија со луѓе" - едукативен перформанс на младите волонтери од Црвен крст Охрид

Младите волонтери на Црвен крст Охрид од Клубот на млади, како сертифицирани врснички едукатори за трговија со луѓе, осмислија и реализираа едукативен перформанс за превенција од трговија со луѓе, кој денес, како герила-акција го изведоа во дворот на гимназијата ОСУ „Св. Климент Охридски“ во Охрид. Целта на овој перформанс беше да се покрене свес

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива