Вселената е преполна со црни дупки – има можеби 40 милијарди

Во вселената постојат можеби дури 40 милијарди црни дупки. Овој нов податок го открија европски научници во својата најнова студија, а тоа е само уште еден доказ дека вселената е незамисливо голема.Тие црни дупки можеби се само 1% од познатата материја во вселената, а тоа вклучува се што се состои од атоми, но ги исклучува честичките како електро

Прочитај повеќе

Европа забранува следење на интернет

Во Европскиот парламент помина строгата забрана за земање податоци од граѓаните со цел огласување на интернет. Сите добро знаеме дека штом се вклучиме на интернет не опсипуваат реклами за се и сешто, „колачиња“, лажни вести и други методи кои се користат со цел да ни влезат во оперативниот систем на компјутерите, во телефоните или другите гаџети и

Прочитај повеќе

Оперативните служби веднаш на терен, се расчистува снежната покривка

Поради обилните снежни врнежи оперативните екипи на Ј.П.„Охридски Комуналец” веднаш излегоа на терен.Се интервенира според приоритет и се делува прво на повисоките места. Ангажирана е расположивата механизација, се расчистува снегот и се нанесуваат абразивни средства.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива