Светите маченички Софија, Вера, Нада и Љубов

Православните верници денеска ги празнуваат светите маченички Софија, Вера, Нада и Љубов. Светици што се многу почитувани кај нашиот народ. На овој ден се празнува споменот на познатата Римјанка Софија која своите ќерки ги воспитала да имаат вера во себеси и во Бога, да имаат надеж во неговата добрина и љубов кон ближните и кон Севишниот. Именде

Прочитај повеќе

Одложено асфалтирањето на улицата "Јане Сандански"

Поради најава за влошување на временските услови, одложено е асфалтирањето на улица „Јане Сандански“ што беше предвидено за денеска.

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Од новите набавени книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ -Охрид оваа среда ги издвојуваме романите: Чиракот од Тес Геритсен, Сите стравови на светот од Алкес Финлеј, Криптолог од Изабела Малдонадо, Мостот на Клej од Маркус Зусак и Гробот на планината од Микаел Јорт и Ханс Розенфелт. Романите се во издание на Матица и Сакам книги Годишната член

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива