Нови наслови во охридската Библиотека

Најновиот избор од нови книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ го сочинуваат осум наслови во издание на Топер и Антолог. Девојките од песочниот замок од Крис Бохџалијан, Остров од Дмитриј Орехов. Следуваат романите: Господинот од Е.Л.Џејмс и Прашалникот е половина срце и Црвениот адресар обете од Софија Лундберј. На пултот за издавање побарај

Прочитај повеќе

Игра Super Mario 64 продадена за рекордни 1,5 милиони долари

Игра Super Mario за конзолата Nintendo 64 беше продадена на аукција за 1,56 милиони долари, што е нов рекорд за видеоигра, соопштија од американската аукциска куќа Heritage Auctions. Тоа е првата игра во светот продадена на аукција за над 1 милион долари.Heritage Auctions претходно веќе постигнаа прв рекорд со продажбата на игра за некогашната к

Прочитај повеќе

Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори

рз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите за пописните реони и селекција и избор на реонските попишувачи и реонските инструктори, Државниот завод за статистика објавува јавен конкурс за ангажирање на лица кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива