Утре забрана за паркирање на "Јане Сандански"

Се известуваат жителите на улица „Јане Сандански“ и останатите охриѓани дека утре (27.07 2021г.) во период од 9 до 14 часот, ќе биде воведена забрана за паркирање, поради изведување на градежни активности.Се упатува апел до жителите да не ги паркираат своите возила на улицата односно таа да биде слободна на двете коловозни ленти.

Прочитај повеќе

Знаете ли дека во Хрватска има остров кој можете да го прошетате со само 600 чекори?

На само 2 км од островот Хвар во Хрватска се наоѓа островот Покоњи Дол, кој привлекува се повеќе внимание и од домашните и од странските туристи, а можете да го прошетате со само 600 чекори. Припаѓа на групата Огнени Острови, кои го добиле името по вредната борова смола, а долг и широк е околу 150 метри.Боровата смола на островот се користела как

Прочитај повеќе

Пуштена во употреба реконструираната улица "15-ти Корпус"

Градоначалникот Константин Георгиески и претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска на пригоден настан официјално ја пуштија во употреба комплетно реконстуираната улица „15-ти Корпус“.– Драго ми е, што како локална и централна власт целосно ја препознаваме важноста на инфраструктурата како основа за подобрување на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива