Утре ќе се спроведе дезинсекција против комарци

На барање на Министерството за транспорт и врски утре во период од 9 до 14 часот на територијата на општина Охрид и општина Струга ќе се спроведе дезинсекција против ларви од комарци. Активноста ќе се спроведе на просторот од Студенчишкото блато до Подмоље. Центарот за јавно здравје ќе извршува контрола на дезинсекцијата на територијат

Прочитај повеќе

Инфо ден за ИПАРД програмата во Општина Охрид

На 28 јули 2021 година (среда), Телото за управување со ИПАРД и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ќе одржат информативно- едукативен настан во Oпштина Охрид во 11:00 часот.Инфо деновите се со цел подобра информираност на заинтересираните странки во врска мерката 7 од ИПАРД Програмата 2014-2020 и поставување н

Прочитај повеќе

„На зајдисонце“ во Трпејца одбележан и јубилејот 100 г. од раѓањето на Конески

Синоќа во Трпејца во рамките на десеттото издание на Културно – забавното лето „На зајдисонце“ со омаж беше одбележана 100 годишнината од раѓањето на големиот Блаже Конески.Со избор од поезија од Конески и други светски автори настапија: актерката Марија Кондовска, младиот Симон Јаковлев – Писин и музичарот Лео Спасески – Охридски ( синтисајзер)

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива