Општина Охрид ќе го поддржи проектот "Младите - креатори на нашата иднина"

Општина Охрид ќе го поддржи проектот „Младите-креатори на нашата иднина“ кој ќе го реализира Здружението на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Т’га за југ“ од Скопје.За таа цел градоначалникот Константин Георгиески денеска потпиша меморандум за соработка со претседателката на здружението Евгенија Николовска.Проект

Прочитај повеќе

Реакција на СДСМ – Охрид во врска со пресот на ВМРО ДПМНЕ за наводната партизација на пописот и попишувачите

ВМРО ДПМНЕ не престанува да ја дефокусира јавноста за нивните внатрепартиски проблеми да бидат затскриени и сее магла кога тоа не е потребно.Едно е јасно ПОПИС во Република Северна Македонија конечно ќе има. Но сите обиди оваа статистичка операција да биде прекината сега, нема да најдат погодно тло. Ништо ново од партијата ВМРО ДПМНЕ кое во е

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобра поетска творба: "За Прличев и Охрид каков што тој го сакал"

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид по повод 25 март, денот кога Прличев во Атина во 1860 година бил овенчан со „Ловоров венец“ распишува: К о н к у р с за најдобра поетска творба на тема: „За Прличев и Охрид каков што тој го сакал“.На конкурсот може да конкурираат ученици од општините Охрид и Дебрца и тоа во две категории:Ученици од осно

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива