Земјите-членки на ЕУ начелно се договорија да воведат КОВИД-пасоши

Шефовите на државите и владите на земјите-членки на ЕУ принципиелно се согласија да се воведе единствен пасош со потврда за вкацинација кој на луѓето кои го поседуваат ќе им овозможи да посетуваат некои културни или спортски настани, како и да патуваат.Геранската канцеларка Ангела Меркел изјави дека уште не е донесена политичка одлука за тоа што

Прочитај повеќе

Одбележана годишнината од смртта на Марко Бошњаков

Делегација од Општина Охрид предводена од заменик градоначалникот Ристо Николески, претставници од Подрачната единица на историскиот архив како и претставници од политичкиот и јавниот живот во Охрид, денес пред спомен плочата на Марко Бошњаков во непосредна близина на неговата родна куќа во старото градско јадро, положија цвеќе по повод одбележувањ

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Системска мастоцитоза

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести.Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? К

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива