Facebook го подготвува својот прв паметен часовник

Гласините за хардверот кој го развива Facebook најмногу се врзани за паметните очила на кои наводно работи компанијата на Цукерберг, но според последните информации, изгледа дека подготвуваат уште еден проект. Не станува збор ни за смартфонот за кој се пишува со години, туку за паметен часовник. Facebook Watch би можел да се најде на пазарот ве

Прочитај повеќе

Уредување на стан во стан

Во секој дом од исклучителна важност е максимално да се искористи просторот при неговото уредување, а при тоа, домот да биде катче кое ќе одговара на потребите на целото семејство. Neulant van Exel е творецот на Living Cube, ентериер во Берлин кој се протега на два ката, со што се создава можност за оформување на сите простории потребни за дому

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Екстрофија на мочен меур

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести.Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? К

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива