Зошто е потребно да се рециклира пластиката?

Рециклирањето на отпадната пластика им дава нов живот на други пластични производи, а воедно се заштитува животна околина од загадување. Како материјал, пластиката има многу предности, сепак, посебно внимание треба да се посвети на отпадот од пластика. Рециклирањето на пластиката е најдобро решение за пластичниот отпад што секојдневно се создава.

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Пемфигус вулгарис

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести.Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? К

Прочитај повеќе

Ќе се реконструира улицата "Јане Сандански"

Од понеделник 01.03.2021 започнуваат подготвителни работи за уште еден голем инфраструктурен проект, комплетна реконструкција на улицата „Јане Сандански“ од кружниот тек на булевар „Туристичка“ до кружниот тек кај Болничкиот комплекс и промена на водоводната азбестна линија.Општина Охрид ја информира јавноста дека ќе се врши остранување на дрворе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива