Стартува кампањата „Мој труд, мои права!“ за информирање за правата од работен однос

Започнува кампањата за подигнување на свеста за работничките права: „Мој труд, мои права!“, која ќе се спроведува во наредните неколку месеци, а чија цел е да ги информира вработените, лицата кои бараат работа, младите и работодавачите за правата и за обврските што произлегуваат од работниот однос.На денешната прес конференција организирана од Ме

Прочитај повеќе

Функционалната храна како важен фактор за силен имунитет

Храната значи живот, но ако е добро избрана храната дава квалитетен и здрав живот, го снабдува организмот со потребните состојки за засилување на живототворните процеси. Затоа, последниве години се повеќе за зборува за функционална храна која според својот состав има истакнати здравствени придобивки. Потеклото на оваа храна може да биде растително

Прочитај повеќе

Презентирана опремата за спасување во зимски услови

Градоначалникот Константин Георгиески во придружба на евроамбасадорот Дејвид Гир , министерот за локална самоуправа Горан Милевски и претседателот на општинската организација на Црвен крст Сашо Точков, присуствуваше на презентација на специјалната опрема за спасување во зимски услови што денес се одржа на кејот од Охридското Езеро .О

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива