Јапонци развиваат вакцина која ќе придонесе луѓето да станат бесмртни

Научници од Јапонија тврдат дека направиле чекор напред во продолжувањето на животниот век на човекот и тоа после успешно испитување на вакцина против ќелиите кои придонесуваат за стареење на човечкото тело.Истражувачи од токискиот Универзитет Јунтендо порачаа дека до ова сознание дошле после лабораториски испитувања на глувци. Сугерираат дека ов

Прочитај повеќе

Дежурен телефон за пријавување на проблемите со депонирање на отпад

Ј.П.„Охридски Комуналец” ги известува граѓаните на општина Охрид дека за проблемите кои ги имаат околу собирањето на кабаст и зелен отпад, како и пријавување на случаи на несоодветно депониран отпад и создавање на мини-депонии, достапен е дежурниот телефон 075-495-428 секој ден во неделата од 07.00 часот до 21 часот.

Прочитај повеќе

Полската влада привремено го укина ДДВ-то на храната

Полската влада одлучи да го укине данокот на додадена вредност за основните прехранбени продукти во рамките на пакетот за ублажување на ударот од растечката инфлација на домаќинствата, најави премиерот Матеуш Моравјецки.Полска веќе побара од Европската комисија одобрение за укинување на ДДВ на храната затоа што полското општество е погодено од ин

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива