Астронаути го отворија првиот фризерски салон во вселената

Астронаутите на Меѓународната вселенска станица прават секакви експерименти и истражувања, но се обидуваат и да имаат навидум нормален живот додека лебдат во космосот. Така, тие прават пица, слават родендени, печат колачи, но сега ја отворија и првата фризерница во вселената.На астронаутите, како и на сите нас, им расте косата додека се во Земјин

Прочитај повеќе

Подигнат несоодветно депониран отпад од повеќе локации во градот

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ секојдневно чистат и подигнуваат големи количини на несоодветно депониран отпад од повеќе локации во градот.Во текот на денешните редовни активности, околу контејнерите и јавните површини на улиците: „Никола Карев”, „Булевар Туристичка”, „Егејска”, „Галичица” , „АСНОМ”, „Ариф Мустафа”, „Питу Гули”, „7-ми Ноемв

Прочитај повеќе

ЈП "Охридски Комуналец" донираше огревно дрво

Водени од принципите на хуманост и пружање помош на оние на кои им е најпотребно, ЈП „Охридски Комуналец” донираше огревно дрво на згрижувачко семејство oд Охрид.Оваа иницијатива се реализираше во соработка со ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа -Охрид, а огревното дрво е обезбедено од дрвјата кои беа отстранети при градежните зафати за р

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива