Нова фекална канализација на улиците "Будва" и "Винковачка"

Екипи на ЈП „Нискоградба“, работат на поставување нова фекална канализација на улиците „Будва“ и „Винковачка“. Увид на градежните зафати направи градоначалникот Кирил Пецаков.Според проектот, на улицата „Будва“ фекалната канализација е во должина од 225 метри, а се поставуваат Ф300 цевки, додека на улицата „Винковачка“ е 135 метри, а се поставув

Прочитај повеќе

Од кујната на Виолета - тортици

Овој четврток нашата драга Виолета со нас споделува уште еден од богатството слатки рецепти. Денес таа ни подготви тортици. Еве што се е потребно и како да ги подготвите: 4 јајца12 лажици шеќер2 филџани масло2 филџани млеко12-14 лажици брашно1 прашок за печиво

Прочитај повеќе

Се отстранува стариот дрворед заради реконструкција на булеварот "Македонски просветители"

Деновиве започнаа работни активности за реконструкција на булеварот „Македонски Просветители“ согласно правосилно решение издадено од страна на Министерството за транспорт и врски бр.28 УП-208/2020 Е од 10.11.2020г.Со реконструкцијата на улицата ќе биде отстранет стариот дрворед од липи и костени. За таа цел согласно член 34 од Законот за урбано

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива