Пригодна свеченост во чест на Живко Чинго

Со доделување на наградата за најдобар расказ на Јована Матевска Атанасова, денеска беше одбележана 85 годишнината од раѓањето на Живко Чинго и годишнината од неговата смрт.Поради актуелната здравствена криза со Корона вирусот „Ковид 19“ оваа година беше изоставено организирањето на традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ и

Прочитај повеќе

Промоција на поетската збирка "Големата прегратка" од Павлина Атанасова

Промоцијата на првата стихозбирка од Павлина Атанасова ̶ „Големата прегратка“, во издание на ПНВ Публикации, ќе се одржи на 13 август 2020 година на платото пред Младинскиот културен центар ̶ Скопје, со почеток во 20 часот.Низ разговор со авторката, книгата ќе ја претстави Јулијана Величковска.За стихозбирката, книжевна рецензија напиша и пое

Прочитај повеќе

Ќе се поставува втор асфалтен слој на улицата "Прва Македонска ударна бригада"

Поради изведување на градежни активности за поставување на вториот асфалтен слој на коловозот, улицата „Прва Македонска ударна бригада“ од крстосницата со улица „Питу Гули“ до „Стобекс“ ќе биде затворена за сообраќај од 5 часот на 13.08.2020 година (четврток) до 14.08.2020 година (петок), до комплетно завршување на предвидените активности.Се упат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива