ЦЈЗ Охрид: 78 активни случаи на COVID-19 во Охрид, 169 во Струга

За периодот од 08 до 14 август 2020 г. Центарот за јавно здравје Охрид информира за 78 активни случаи на COVID-19 во Охрид, 169 во Струга, 65 во Дебар. За истиот период ЦЈЗ ги дава и следниве податоци: Материјали (брис грло и нос) за тестирање на присуство на COVID-19 земени се од вкупно 240 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Де

Прочитај повеќе

Нова дограма за училишната работилница во ОЕМУЦ "Св. Наум Охридски"

Деновиве се изведуваат работни активности за промена на дограмата во училишната работилница во ОЕМУЦ „Свети Наум Охридски“. Средствата за оваа инвестиција се обезбедени од Министерството за образование и наука во соработка со Општина Охрид, како дел од Проектот за поставување на современа енергетски ефикасна фасада на училишниот објект.Градежни

Прочитај повеќе

Фото на насловна - стариот, охридски чун

Време е за нова фотографија на нашата насловна страна. Повторно избираме дел од убавината и обележјата на Охрид. Стариот охридски чун, изложен во Народниот музеј - Охрид во куќата на Робевци, 1957 година. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Ми

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива