Во четврток дарувајте крв!

Во време на кризата предизвикана од коронавирусот трансфузиското лечење мора да биде сигурно и континуирано. И во овие услови голем број пациенти во здравствените установи во Охрид имаат потреба од крв и крвни продукти. Затоа, од голема важност е да се пријавите на акциите за доброволно дарување крв.Во рамки на Неделата на Црвениот крст (8-15 мај)

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1965 година

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна датира од далечната 1965 година. Поглед кон Езерото и Горица низ Г'рдано - фотографија која потсетува на убави, спокојни времиња, и секако на автентичниот изглед на Охрид, а за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.

Прочитај повеќе

Се скратува забраната за движење за време на викенд

Се скратува забраната за движење за време на викенд. Останува апелот на министерот за здравство до граѓаните да се воздржат од било какви собири и да се придржуваат до сите мерки на Владата. Почнувајќи од утре, во сабота и недела, граѓаните ќе можат да се движат во периодот од 05 часот до 19 часот.

Прочитај повеќе