БОБ програмата на Црвен крст - Охрид - побогата со уште една генерација ученици

И во услови на вонредна состојба, кога светот се соочува со пандемија на коронавирусот, центрите кои ја имплементираат Бреинобреин програмата ја продолжија својата работа преку онлајн настава. За тоа време Центарот за развој на животни вештини БОБ Црвен крст- Охрид стана побогат со уште една генерација ученици кои го завршија 10-то ниво (највис

Прочитај повеќе

Обнова и санирање на тревната површина на градскиот стадион "Билјанини извори"

Обнова и санирање на околу 1000 м2 тревна површина на градскиот стадион “Билјанини Извори”.Забраната за одржување на фудбалски натпревари и тренинзи поради веќе познатите причини ЈП “Билјанини Извори” ја искористи за подобрувањето на условите за играње и тренирање фудбал на градскиот стадион.

Прочитај повеќе

Награден ученички ликовен конкурс за најдобра ликовна творба

По повод 24-ти Maj – Денот нa сесловенските просветители, светите Кирил и Методиј, Општина Охрид распишува: НАГРАДЕН УЧЕНИЧКИ ЛИКОВЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИКОВНА ТВОРБА Темата на Конкурсот треба да се однесува на Охрид и животот и дејноста на светите Кирил и Методиј По овој Конкурс, Општина Охрид ќе додели награди за најдобри ликовни

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива