Завршни активности кај плоштадот "Табана"

По извршената реконструкција и замената на бехатон плочките со гранитни, деновиве плоштадот “Табана“ хортикултурно се уредува, а поставена е и инсталација за соодветно осветлување. Во текот на утрешниот ден ќе бидат поставени жардинерии околу плоштадот и се замолуваат граѓаните да не паркираат возила на овој простор.Вредноста на овој проект е 2

Прочитај повеќе

Се уредува паркот "Мазија"

Од денес екипи на ЈП ,, Охридски комуналец” започаа со уредување на паркот ,,Мазија”.Со акцијата е опфатено чистење на џбунастите растенија, кастрење на крошни и отстранување на сувите врби. Вкупно ќе се отстранат четири врби, кои се суви и не постои можност за нивнс рехабилитација, бидејќи претставуваат опсаснот за граѓаните.

Прочитај повеќе

Се одбележува неделата на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина, 8 мај, инициран во чест на раѓањето на основоположникот на Меѓународниот комитет на Црвениот крст, Анри Динан, е денот кој не потсетува на потребата од намалување на човековите страдања, зачувување на човековото доистоинство, заштита на животот на луѓето, како и надминувње на последиците од вонредн

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива