Катче за најмладите - "Мачорот во чизми" за добра ноќ

Во рубриката за најмладите, од приказните за добра ноќ, овој пат ви ја нудиме приказната "Мачорот во чизми". Добро познат наслов, приказна која се слуша со генерации наназад, а е сосема интересна и денес. Уживајте и имајте убава ноќ со интерпретацијата на оваа приказна позајмена од youtube каналот "Раскажувачка".

Прочитај повеќе

Св. 40 Маченици - Младенци

Денес се празнува Младенци, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус каде што се слави споменот на четириесетте војници од Севастија кои маченички загинале за христовата вера. Младенци ги слават сопружниците во првата година од бракот, оние кои се венчале после 22 март претходната година. Се верува дека „Какво е времето дене

Прочитај повеќе

Превентивно затворени спортските и детските игралишта

Како дел од превентивните мерки за превенција од ширењето на Корона вирусот Ковид 19, од денеска сите детски и отворени спортски игралишта на подрачјето на Општина Охрид ќе бидат времено затворени.Се упатува апел до граѓаните да ја почитуваат оваа мерка.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива