"КОВИД-19 Дневници" - проект на група автори од Охрид

Од денес, започна проектот на група автори од Охрид, насловен како „КОВИД-19 Дневници“. Во рамките на face book групата со истиот назив, авторите Ве покануваат на патешествие во услови на пандемија пренесено преку дневниците од повеќе ликови. Идејата е секој ден да се објавува запис од дневник на една личност и начинот на кој се справуваат со услов

Прочитај повеќе

Асфалтирани краци на улицата "Прилепска"

Во текот на изминатите денови беа реализирани работни активности за асфалтирање на 3 краци на улица „Прилепска“ во населбата „Железничка“.Асфалтирањето на уличните краци ќе продолжат и во текот на наредниот период на уште неколку локации во градот и останатите населени места.Овие активности се во согласност со Програмата за уредување на градеж

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1969 година

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна е панорама на Охрид, претставена на разгледница од далечната 1969 година. Приказот на градот кога доминираше зеленилото наспрема поголемите градби, за јавноста го постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски во фејсбук групата "Охрид, сл

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива