Катче за најмладите - "Баба Марта" - Браќа Грим

Во катчето за најмладите, овој пат ќе имате можност да слушнете една верзија од приказната добро позната, и особено раскажувана во овој период од годината - "Баба Марта". За нејзините триста умишта од секогаш се раскажувало, а тоа секако дека е поврзано со променливите временски услови во месец март.

Прочитај повеќе

Продолжува дезинфекцијата на училишните објекти

Во рамки на оперативниот план на Локалната самоуправа за превенција од ширењето на Корона вирусот Ковид-19, деновиве продолжиja активностите за дезинфекција на училишните објекти на подрачјето на Општина Охрид.Беше извршена дезинфекција на сите училници, ходници, канцеларии и помошни простории во:СОСУ „Свети Кирил и Методиј“ иСОСУ „Свети Климе

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид нуди психосоцијална поддршка за најранливите

Во ова тешко време, кога се соочуваме со несреќа од глобални размери предизвикана со ширењето на коронавирусот, тимот за психосоцијална помош (ПСП) на Црвен крст Охрид составен од два искусни психолози, од денес, е достапeн за сите оние кои се најранливи во оваа кризна ситуација и на кои им е потребна дополнителна психосоцијална поддршка. - Чове

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива