Црвен крст - Охрид со благодарност до сите помагатели во борбата за справување со корона - кризата

Поради новонастанатата ситуација а во согласност со препораките за превенција на здравјето и намалување на штетите предизвикани од пандемијата со вирусот КОВИД-19, мобилните тимови на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Охрид деновиве добија донација од 300 маски за повеќекратна употреба од текстилната фирма СаЕл Доо

Прочитај повеќе

Ноќеска започнува летното сметање на времето

Ноќеска, на 29 март, во 2 часот наутро, започнува летното сметање на времето, со тоа што часовникот ќе се помести еден час напред на 3 часот.Летното сметање ќе заврши на 25 октомври во 3 часот, со поместување на стрелките еден час наназад.Од 2021 година треба да стапи во сила предлогот за укинување на задолжителното поместување на часовникот за

Прочитај повеќе

Апел - Не ги фрлајте заштитните маски и ракавици по јавните површини

Деновиве екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ кои се задолжени за одржување на јавната и услужна хигиена се соочуваат со проблем кој претставува опасност по нивното здравје и по сите случајни минувачи.Голем број несовесни граѓани искористените заштитни маски и ракавици ги фрлаат по јавните површини, покрај контејнери, тротоари, коловози и зелени по

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива