И овој февруари ќе ги запознаваме ретките болести: 29 дена со 29 ретки дијагнози

Февруари е месецот со најмалку денови во годината, месецот којшто пациентите со ретки болести го викаат “свој“, месецот којшто е редок по своите ретки 28 или 29 дена… Неофицијално во Република Северна Македонија има околу 2.000 пациенти со ретки болести со приближно 100 различни дијагнози.Во недостаток на информации и третман за ретките болести п

Прочитај повеќе

Започна украсувањето за Водици

Денеска започна украсувањето на Охридското пристаниште и крајбрежниот потег, по повод одбележувањето на големиот христијански празник Богојавление-Водици.Екипи на јавното претпријатие „Охридски Комуналец”, ги украсија канделабрите и оградите на пристаништето со зеленило од растенијата чемпрес и принус.Во текот на утрешниот ден ќе бидат пост

Прочитај повеќе

За Водици забрането паркирање кај кружниот тек и Капетанија

Поради непречено одвивање на сите активности во делот на организизацијата на големиот црквно-народен собир по повод големиот христијански празник Богојавление Водици од 18-ти јануари (сабота) од 23 часот до 20-ти јануари (понеделник) до 16 часот нема да биде дозволено паркирање на потегот во близина на објектот на Капетанијата на пристаништата и па

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива