И овој февруари ќе „Ги запознаваме ретките болести“, сега и на албански и знаковен јазик

Идејата за проектот „Ги запознаваме ретките болести“ кај мене се јави сосема случајно сакајќи да направам нешто ново, кое истовремено ќе биде и од едукативен, но и од информативен карактер, за ретките болести да се „доближат“ на пошироката јавност.Ова, на вчерашната прес конференција во Скопје го порача активистот Гордана Лолеска, која заедно со

Прочитај повеќе

"Фламенко утопија" од Надија Реброња на македонски јазик во издание на ПНВ Публикации

Деновиве од печат излезе стихозбирката "Фламенко утопија" од Надија Реброња од Србија. Препевот на македонски е на Искра Пенева, а книгата е издание на ПНВ Публикации од Скопје. За книгата рекоа: „Надија Реброња напиша многу необична и вонредна поетска книга. Необична, затоа што „Фламенко утопија“ е еден вид внатрешен поетски патопис, во кој н

Прочитај повеќе

Бреинобреин центарот на Црвен крст - Охрид започна со уписи на нови деца

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма. Преку оваа програма децата ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива