Јавен повик за откуп на фотографии со мотиви од Охрид

Согласно Г2 програмата за поттикнување на развојот на туризмот на општина Охрид за 2020 година, Секторот за Туризам и ЛЕР при општина Охрид објавува: ЈАВЕН ПОВИКза откуп на фотографии со мотиви од Охрид(културни, историски и природни убавини) I Предмет на Јавниот повик е откуп на фотографии со мотиви од Охрид (културни, истор

Прочитај повеќе

Нова дограма во ОУ "Св. Климент Охридски"

Во Основното училиште „Св. Климент Охридски“ во тек е промена на старата со нова висококвалитетна дограма. Нови прозорци веќе се поставени во шест училници и два кабинети. Висококвалитетни прозорци има и во двете нови училници кои се целосно опремени со нов мебел, под од ламинат , а нова просторија е направена и за техничкиот персонал.Изведувач е

Прочитај повеќе

Излезе од печат "Молкот на зборовите и времето" - втора стихозбирка на Денис Апостолов

Деновиве од печат излезе втората стихозбирка на Денис Апостолов ̶ „Молкот на зборовите и времето“ во издание на ПНВ Публикации од Скопје.„Ова е книга пишувана под ведро небо, во ситни часови... ѕвездена, метафизичка, љубовна... Стихови за патувањето навнатре (за да се спознаеш) и нанадвор (за да можеш да љубиш), како дишење. Стихови пишувани под

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива