Во четврток пригодни чествувања за ликот и делото на Андон Кецкаров

Со панихида и пригоден историски час на 30-ти јануари 2020 година со почеток во 12 часот, ќе се одбележат 155 години од раѓањето и 75 години од смртта на македонскиот револуционер, просветниот и општествен деец, охриѓанецот Андон Кецкаров.Частвувањата ќе се одржат на неговото вечно почивалиште кое се наоѓа на источната страна од црквата „Свети Ко

Прочитај повеќе

Нова услуга на ЈП "Нискоградба" - плаќање сметки преку интернет

Новата услуга на ЈП НИСКОГРАДБА ОХРИД -Охрид на корисниците им овозможува онлајн плаќање на сметките за одведување на отпадни води, со која било кредитна или дебитна картичка без провизија.Со оваа услуга брзо, лесно и сигурно ќе може да се платат заостанатите или тековните фактури, како и други долгови, без никаква провизија. Корисниците кои имаа

Прочитај повеќе

Фото на насловна - хотел Парк, 2006 година

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна е уште едно навраќање, но овој пат кон поблиското минато на Охрид. Знак за препознавање на преубавата градска обала до неодамна беше хотелот Парк, за кој сега граѓаните со доза револт и носталгија зборуваат и споделуваат убави сеќавања. Парк беше вистински украс на плажата, опкружен

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива