Што е просторно планирање и зошто е толку неопходно?

Просторното планирање е мултидисциплинарна активност која обезбедува планско регулирање на просторните аспекти на развојот. Тоа опфаќа методи кои ги користи јавниот сектор со цел да влијае на дистрибуција на луѓе и активности во просторот. Просторното планирање ги опфаќа сите нивоа на планирање на употреба на земјиштето, вклучувајќи убанистичко пла

Прочитај повеќе

Нова фекална канализација во Рача

Деновиве се изведуваат завршните работни активности од правата фаза за поставување на нова фекална канализација во населбата Рача.Се работи за одводна мрежа во должина од 320 метри и соодветни приклучни шахти. Активностите се дел од Програмата за изградба на системи за одведување и прочистување на отпадни води од 2019 година и за оваа намена од б

Прочитај повеќе

Апел за помош на 9-годишната Сандра од Охрид!

На 9 годишната Сандра Ническа од охридското село Коњско и е дијагностициран Миелодиспластичен синдром (MSD), група на малигни заболувања, кои го спречуваат созревањето на клетките на коскената срж, односно не дозволуваат овие клетки да се развијат во здрави.Сандра се наоѓа во Yeditepe University Hospital, Педијатрискиот центар за трансплантација

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива