Поради пандемијата, бројот на патници на македонските аеродроми годинава е намален за околу 70 отсто

Аеродромите во Скопје и Охрид од јануари до ноември годинава изгубиле над 1,7 милиони патници поради ковид-19 пандемијата, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во текот на ноември 2020 година, со воздухоплови на македонските аеродроми биле превезени 45.001 патник, од кои 43.784 патници на Меѓународниот аеродром Скопје и 1.217 п

Прочитај повеќе

Традиционална, и извонредно здрава: Шопска салата!

Шопската салата е една од нашите традиционални, домашни салати, карактеристична за нашето поднебје. Потекнува од Шопскиот регион, односно источна Македонија и западна Бугарија. Овој регион е познат по одгледувањето на раноградинарскиот зеленчук и правењето вкусно сирење. Ова се и компонентите на шопската салата. Може слободно да се каже дека оваа

Прочитај повеќе

Во тек е асфалтирањето на улицата "Абас Емин"

Градоначалникот Константин Георгиески денеска направи увид на градежните активности на улицата „Абас Емин“ каде продолжува нејзиното асфалтирање. Утрово се постави првиот асфалтен слој од продажното место „Тубелес“ до пресекот со улицата „Охридска Бригада“. На асфалтирањето му претходеше поставување на нова атмосферска, фекална и водоводна

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива