Трпези во новогодишно руво

За време на Новогодишните празници, посебна магична нота создава декорираната трпеза, која го надополнува чувството на празнување и радост. Еве неколку убаво декорирани новогодишни трпези:

Прочитај повеќе

Рованиеми - вистинскиот дом на Дедо Мраз

Доколку сакате да го запознаете Дедо Мраз, треба да го посетите неговиот дом во Santa Claus Village, лоциран во градот Рованиеми, центарот на Лапонија. Рованиеми е најголемиот населен град во близина на Арктичкиот круг. Рованиеми или домот на Дедо Мраз е сместен на самата поларна граница, а Финците уште го нарекуваат и „Врата на Лапонија“. Сместен

Прочитај повеќе

Продолжуваат градежните активности на просторот каде ќе биде поставена Модуларната болница

Општина Охрид продолжува со градежните активности за подготовка на просторот во болничкиот комплекс каде што ќе биде поставена Модуларната болница за третман и лекување на пациентите со КОВИД 19. Деновиве беше расчистен пределот околу општата болница а на истата локација, потоа беше изведено тампонирање и бетонирање на делот каде ќе биде поставена

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива