Уникатни декорации на теглички кои го разубавуваат домот

Покрај основната функција на теглите за складирање на прехранбени намирници, како брашно, шеќер, зрнеста храна..., може да бидат употребени и за создадавање на уникатни декорации. Еве неколку идеи како да им дадете ваква улога:

Прочитај повеќе

Над 43 проценти од трошоците на домаќинствата за храна и пијалоци, во ЕУ – 13 проценти

За „храна и безалкохолни пијалоци“ домаќинствата во земјава потрошиле 43,1 процент, за „станарина, вода, електрична енергија, гас и други горива“ – 10,8 проценти и за „сообраќај“ – шест проценти, од вкупно употребените средства во 2019 година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.Околу 13 проценти од вкупните трошоци на домаќинс

Прочитај повеќе

EXO ONE - футуристичко возило кое ќе го реши проблемот со метежот

Дизајнерот Пјотр Чижевски знае што значи да си заглaвен во сообраќаен метеж и да не можеш да најдеш паркинг место. Затоа решил да го отстрани тој проблем со своето електрично возило за само еден човек ЕXO ONE, во надеж дека ќе ги замени големите автомобили кои ги преплавуваат патиштата.EXO ONE е футуристичко возило дури и според стандардите за 20

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива