Направете здрав и вкусен десерт - бомбици со урми без шеќер

Во нашата кујна овој пат ви нудиме брз, вкусен и што е најважно, здрав десерт. Бомбици со урми и ореви, комбинација која создава богат вкус, и ги задоволува вашите гурмански сетила. За подготовка на овој десерт потребно е: 200 грама урми без семка 200 грама мелени ореви30 грама какаолажица рум Ако урмите не се свежи, потребно е претходно

Прочитај повеќе

10 години ПНВ Публикации!

Издавачката куќа ПНВ Публикации од Скопје денес го слави 10-годишниот јубилеј од своето постоење и за тоа време се изгради како најпрепознатливата и водечка издавачка куќа во републиката ориентирана кон поезија. Досега има издадено близу двесте изданија висококвалитетна поезија, есеистика, теорија, критика, проза, класици, неколку книги за деца и д

Прочитај повеќе

Апел до граѓаните на општина Охрид

Општина Охрид упатува апел и молба до граѓаните на општината да ги редуцираат своите активности во просториите на општинската зграда и своите контакти со службите на општината да ги остваруваат телефонски или електронски. Активните телефонски линии и електронските адреси на одделенијата и секторите од општината се достапни на општинската веб страни

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива