Започнаа активности за санација и ревитализација на Чинарот

Денеска започнаа предвидените работни активности за санација и ревитализација на единечното дрво – Чинар (Platanus orientalis) лоцирано во Охридската чаршија на плоштадот „Чинар“.Активностите се дел од овогодинешната Програма за заштита на животната средина и природата и се финансирани од буџетот на Општина Охрид. Санацијата и ревитализацијата на

Прочитај повеќе

Кактуси - главен тренд во уредувањето на ентериери

Еден од најдобрите начини да се чувствувате како да сте во поголема или подобра околина е да го имате најдобриот ентериер. Добрата вест е дека најновиот тренд во светот на растенијата ги вклучува и оние кои го ценат минимализмот повеќе од било што. Неколку реномирани професионалци од светот на дизајнот гласаа дека кактусот е нешто што мора да се им

Прочитај повеќе

Охриѓани, и во овие тешки времиња да ја покажеме нашата хуманост - да спасиме млад детски живот!

Денес на социјалните мрежи е споделен статус на професорка од средното училиште ОЕМУЦ "Св. Наум Охридски", во кој се апелира на хуманост на граѓаните, во борбата да се спаси животот на еден ученик од оваа установа. Го поддржуваме овој апел, со надеж дека охриѓани, и сите други читатели кои се во можност, ќе помогнат во спасувањето на младиот, де

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива